keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Elokuun lopulla toivottavasti on hyvänlaatuista säpinää tiedossa! Yoda (Wauhtitytön Killer Queen) on astutettu kesäkuun lopulla Venillä (Veni Vidi Vici Scavo). :)

Yoda on sijoitusnarttuni Queen-pentueesta (Boldandbrainy Gil Galad- Jack Lee Diamon Dazzle), ja Yodan emä Madde ja sisko Manna asuvat luonani. Jo pennusta saakka Yoda on ihastuttanut minua ja muita, ja se on osoittanut olevansa varsin aktiivinen tapaus. :D Yoda on varsin tehokas agilityssa ja temppujen opettelussa, sekä poseeratessa kameralle. ;) Yoda tulee toimeen hyvin muiden koirien kanssa, ja on tottunut reissaamaan kaikenlaisissa paikoissa, sen suuremmin stressaamatta. Veniin puolestaan ihastuin jo sen ollessa pentu. Veni on iloinen touhottaja-herra, joka ei varmaan taida aikuistua koskaan... Sen häntä vaan heiluu ja heiluu, ja kuuluu iloinen kjäh-kjäh-läähätys. :) Venillä on aina pilke silmäkulmassa, ja se on mukana mitä puuhaa onkaan luvassa. 
Yoda on silmiltään ja polviltaan terveeksi tutkittu, samoin sen pentuesisarukset. Yodan äidin isällä on todettu perinnöllinen harmaakaihi (joka onneksi ei ole edennyt juurikaan), lisäksi Yodan äidin sisaruksella on myös todettu kaihi, joka ei ole onneksi myöskään edennyt. Olen kuvauttanut Yodan sekä sen siskon Mannan lonkat ja selän (perustutkimuksina, kuten silmä- ja polvitutkimuksetkin). Yodalla on terveet lonkat ja selkä. Mannalla on selkämuutos LTV4, eli Mannalla on viimeinen lannenikama sulautunut ristiluuhun. Mannalla on lisäksi rintanikamissa osittain yhteensulautumisia, jonka vuoksi poistin sen jalostuskäytöstä. Mannan rankamuutokset eivät tällä hetkellä sitä vaivaa, mutta tämän vuoksi mm. halusin Yodan pentueelle isän, jolla on terve selkä ja lonkat. Pentueen isän tuli myös olla iäkkäämpi, juuri kaihin puhkeamisen vuoksi (perinnöllinen kaihi puhkeaa yleensä n. 4v iässä). Ja halusin pentueelle isän, jota terveystutkitaan myös myöhemmällä iällä, ja jonka jälkeläisistä on terveystutkimuksia jo saatavilla. 
Luonne on toki myös terveyden suhteen asia, jolla on merkitys, kun Yodalle pentuetta olen suunnitellut. Yoda on MH-luonnekuvattu, samoin Veni. Veni on lisäksi käyttövalio ja sillä on serti näyttelystä. Yodalla on vara-serti näyttelyistä. Näistä pennuista on siis odotettavissa iloisia aktiivisia veijareita, jotka takuulla keksivät erinäisiä metkuja, ja joilla voi riistaviettisyyttäkin löytyä. Saa nähdä, mitä tuleman pitää... ;) 
Alla linkit Venin ja Yodan tietoihin Kennelliiton jalostustietojärjestelmään Koiranetiin: 

http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI21067%2F10&R=345

http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=ER18385/13&R=345

Ultraan olemme suuntaamassa Yodan kanssa heinäkuun lopulla, silloin olemme viisaampia. Hellyydenkipeämpi Yoda on nyt jo kuulemma ollut, ja se on tykännyt kiehnätä emännässään Mariassa kiinni normaalia enemmän. Hyviä merkkejä, hope so! :) 
Alla kuvia Yodasta ja Venistä: 

Veni Vidi Vici Scavo

Hieno Veni!

Wauhtitytön Killer Queen

Yoda 

Yoda-muru

Yodan kuvaterveisiä, minun lelukoriani ei viedä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti